Nawigacja: Forum / Tylko GieKSa / Prasa
Prasa
Pozdro z Nederlandow...Michal to troczke tez do Ciebie..Sorry,ale...chcesz byc obiektywny ,a nie jestes..(J-23) wiesz o co chodzi...piszesz ze media,prasa jest przeciwko GieKSie a to nie jest prawda...dziennikarze nazywaja rzeczy po imieniu,jesli ja w pracy robie cos zle to mnie inni opier...a i powiedza Mixer to, to jest zle i ja z tego wyciagam wnioski moze musze cos zrobic lepiej?Jesli kibice na Twoim forum chwala zarzad -ok,ale jesli sa glosy ,ktore go neguja to trzeba pomyslec ze Ci ludzie tez maja argumenty i moze tez pisza prawde,moze to nie jest nagonka ludzi z CZ,prasy,tvs tylko....prawda!Pozdrawiam Cie serdecznie i zycze obiektywizmu nie tylko Tobie,ale tez sobie i wszystkim GieKSiarza!Pozdro Lysy,Kosa,Grzes-GieKSiarz z familia..Veni,Vidi,Vici.... Dla Nas liczy sie tylko DOBRO GieKSy!!!!

Napisałeś "piszesz ze media,prasa jest przeciwko GieKSie a to nie jest prawda...dziennikarze nazywaja rzeczy po imieniu"
jest sporo dowodów na to, że tak nie jest. Na oficjalnej stronie - list otwarty i konkretny przykład.
Masz 2 głosy. Z jednej strony:
- redaktor stwierdził "Świetnie spisujący się ostatnio piłkarze od ponad 4 miesięcy nie dostają bowiem pieniędzy..."
z drugiej strony rzecznik prasowy twierdzi, że redaktor "wprowadza w błąd opinię publiczną oraz stawia w złym świetle GKS Katowice. To sformułowanie nie odpowiada prawdzie."
drugi przykład - ostatnio w prasie niby cytowali prezesa Woracha, a jednak prezes stwierdził, że takich słów nie mówił.
Wolisz wierzyć dziennikarzom? Twoja sprawa.
tez mi roznica,czy zalegaja zawodnikom za 3 czy tez 4 m-ce.Nie placa na czas i to jest fakt.A jest ktos taki kto wierzy jeszcze Worachowi???
No a niby komu Królowi z Centrofałszu wierzyć ? Worach narazie krótko rządzi jak narazie mi sie wydaje że z sensem
Gdzie tu jakis sens? Np brak uiszczenia raty 5tys zl tlumaczy sie zmiama nr tel? I co dalej z klubem? Jak na razie to tylko odroczony upadek i czekanie tak naprawde nie wiadomo na co.
ile facet rządzi? cudotwórcą nie jest dajmy mu troche czasu. Też bym chciał by wreszcie udało sie wejsc na prostą
Ale nie ma czasu.Konczy sie runda i jak dlugo mozna zawodnikom wciskac kity.Pojawia sie oferty innych klubow i co,kto zostanie? Oni tez maja rodziny i chca za swa prace otrzmywac nalezni im wynagrodzeni.
A jaka jest alternatywa?
Michal szacun dla Ciebie..to nie tak ze ja wierze dziennikarza,tylko ja wiem ze nie placi zarzad pieniedzy zawodnika(wiem to od zawodnika!!!),wiec to nie jest wymysl...Michal ja nie jestem przeciw nikomu Czy to Worach,czy to Krol,czy "Kowalski",ja chce zeby w koncu nasz klub byl zarzadzany normalnie! Jak to napisal Lysy"czy ktos wierzy jeszcze Worachowi?!" i ja sie z tym zgadzam UM chce pomoc,ale nie na zasadach jakie przedstawia zarzad,Krol chce pomoc,ale nie na zasadach zarzadu,Furtok,Koniarek,Piekarczyk...to samo,to znaczy ze wszyscy co chca pomoc ukradna klub?!Zlikwiduja go?!Lepsza GieKSa ze sponsorem w 1 lidze,niz bez z obecnym zarzadem w okregowce...Pozdrawiam Cie,Lysego,Kose,Grzegorza,Dlugiego i cala trojkolorowa emigracje!!!
mixer, jak już piszesz na przykładzie Twojej pracy, to też sie do tego odniose. Podpisujesz umowe o prace, masz zagwarantowaną pensję. W takim razie możesz podpisać umowę żeby wynająć mieszkanie i płacić czynsz. Ale jak pracodawca nie wywiąże się z umowy i nie wypłaci kasy, to skąd weźmiesz na czynsz? Chyba podobna sytuacja jest w klubie. Jeśli KHW (największy sponsor) nie płaci GieKSie (nie wywiązuje się z umów, o tym pisali w GW) to można zrozumieć, że klub nie ma z czego wypłacić zawodnikom. Druga sprawa - nie wiemy czy zawodnicy nie dostali wypłat, czy np. nie dostali premii a to jest różnica.
d1964, słusznie. Możliwe, że będę miał okazję wyjaśnić tą sprawę, to dam znać...
Do d1964:Wszystko rozumiem tylko jest jedno ale..."jesli pracodawca nie placi mi pensji to ide do innego pracodawcy(czyt.sponsora)" Ja rozumiem ekonomie az za dobrze..Jesli KHW nie placi,rozwiazac umowe,a nie pierd..ic sie jak Dziurowicz z Frajerami z docwelu(i tak spadlismy).Opowiem Ci zdarzenie..bylem dzisiaj na Bukowej i podjechal TVS,wyszla dziennikarka z mikrofonem i kolo z kamera,weszli do budynku i ...po 5 moze 7 minutach wyszli.Ciekawi mnie czemu tak szybko?..Moze nikt nie mial dla nich czasu?...ale tego nie wiem.Chce tylko i pisze to chyba po raz 50 zeby bylo normalnie wiem ze ciezko znalesc sponsora w tych czasach,ale trzeba myslec o GieKSie,nie o swoich ambicjach,(chociaz one tez sa wazne),nie obrazac sie jak dziecko na wszystkich(kibicow ktorzy maja dosc marazmu,prasy,dziennikarzy sportowych,telewizje..itd sa ludzie co chca pomoc...Pozdrawiam Cie serdecznie,Michala,Lysego,Kose,Grzegorza i wszystkich GieKSiarzy.."Moja jedyna milosc to GKS Katowice!!!"
Berol-tonacy sie brzytwy chwyta,a my wlasni toniemy.Dajmy szanse CZ skoro nie mamy wyjscia,i puki oni nas jeszcze chca...
Oczywiście, tym bardziej, że wiceprezes CZ jest członkiem zarządu klubu z chorzowa. Zaprośmy śmierdziela do GieKSy.
jakby nas serio chcieli dawno by nas mieli nie podchodzą do klubu poważnie
Moze inwestujac kase chcieli by miec cos do powiedzenia? Dal bys kase gdybys widzial,ze klub nie wie co z nimi zrobic? Jak tak dalej bedzie,to zamias meczy GieKSy,bardziej oplacalne okaza sie koncerty?
a może chcieliby za dużo?
a wie ktos,co naprawde chcieli? Wiecznie jakies chore ploty i domysly
Witam wszystkich GieKSiarzy chcialbym sie odniesc do artykulu w Dzienniku Zachodnim "Chodza,pukaja i nie maja"...Znowu mamy dlugi,ZUS,US,"biezace poslizgi z pensjami sa niewielkie",czyli znowu "powrot do przeszlosci"...czyli znowu jakis dziennikarz(Rafal Musiol)sie uwziol na GieKSe i pisze zle o naszym klubie...Czas juz naprawde najwyzszy nazwac sprawy po imieniu Bo jak dalej p.Worach "bedzie robil dobra mine do zlej gry" i mowil ze jest ok to po prostu przestaje byc wiarygodny w oczach kibicow! Narazie tyle w temacie...Pozdro GieKSiarze
Przecież w wywiadzie prezes powiedział to samo co napisali w tym artykule. Co do fragmentu dot. ZUS i US, to tylko domysły dziennikarza. Kolejny raz moge napisać: Wolisz wierzyć dziennikarzom? Twoja sprawa.
Michal ja juz nie wiem co jest prawda...z jednej strony chce wierzyc ze zarzad "cos" robi ale wszystko wskazuje na to ze nie.Mamy pieniadze w UM i to jest problem ze by oddac rozliczenie dotychczasowych wydatkow?A moze komus zalezy zeby Te dokumenty nie byly oddane?Michal Ty jestes blizej wiec pewnie wiesz lepiej ale inni ludzie dzwonia,pisza maile i wymieniamy sie informacjami wiec troche wiem i nie tylko ja...pozdrawiam
"chce wierzyc ze zarzad "cos" robi ale wszystko wskazuje na to ze nie."
możesz napisać konkretnie? co wskazuje? przedstaw argumenty
i jeszcze jedno. Jest to normalne, że po dokładnie 10 dniach jak pan Pluta został wiceprezesem, dziennikarz zadaje "pytanie o efekty pracy nowego wiceprezesa"? dla mnie to nie jest normalne. Prezes Worach również krótko jest na tym stanowisku. Dajmy im czas.
Pozdro d1964 ok jesli masz racje...ale ile trzeba dac czasu zarzadowi? Pana J Plute znam jeszcze z czasow "grania" na dyskotekach w latach 90-tych,wiem ze moze duzo zalatwic..dajemy mu czas jak i zarzadowi tylko tego czasu jest coraz mniej.Moim argumentem jest to ze czeka na nasz klub 100 000 zl i nie mozemy ich podjac.Czemu?A temu ze trzeba sie rozliczyc z poprzednich wydatkow...Także jak to pisze GieKSiarz75 nie atakujmy sie nawzajem,ale jesli sa bledy trzeba je wytknac po to,zeby ich wiecej nie popelniac.Ja nikogo nie chce obrażac wiec jesli ktos poczul sie obrażony to przepraszam.Mnie tylko zależy na GieKSie i "to jest naprawde ważne" DO zoba jutro na szpilu..
odnośnie komentarzy GieKSiarz75 w sprawie artykułów...
proszę bardzo - w GW był artykuł o Kaliciaku, niby powiedział "Oferują mi dwa razy wyższy kontrakt, niż mam w Katowicach" a w relacji GieKSa-TV po meczu w Sosnowcu mówi wyraźnie, że "to nie są moje słowa".
Możemy się tak spierać aż do 2012 ale ja wierzę w to co piszą media.Jeśli Kali faktycznie zamierza odejść to Jego manager na pewno nie pozwoli mu na ten temat gadać na głos.Przykład Szymka Kapiasa.(służę Jego prywatnym numerem) Dopiero po sfinalizowaniu przejścia do nowego klubu nagle spada wieść jak grom o odejściu zawodnika.Prasa wygrzebuje te managerskie tajemnice zanim ci chcieliby je ujawnić.Pęczak był już u nas i nagle już go nie było.Piłkarze są ich własnością i będą mówić to co im każą.Ciekawe jak długo nasi piłkarze wytrzymają heroicznie bez wypłat? Żyją z oszczędności swoich żon? Ja odszedłbym już na ich miejscu dawno.
to dla Normalnych...www.sport.pl..katowicka firma wkrotce bedzie rzadzic slaska pilka..-czyli Furtok i Koniarek!!jest szansa..kazdy prawdziwy GieKSiarz wie ze Furtok to swoj chlop...
mam wrażenie, że nie zależy Ci na GieKSie, tylko na "swoim chłopie"... poza tym, w tym artykule nie ma nic ciekawego, kogo to obchodzi, że stowarzyszenie (które obecnie nie prowadzi żadnej drużyny) razem z Furtokiem organizuje jakiś mały turniej dla amatorów?
Mnie to na przykład obchodzi.Furtok nie jest wielkim działaczem ani tym bardziej krasomówcą ale ma układy i znajomości tylko przez cały okres swojej prezesury nie było takich co chcieli mu pomóc tylko czatowali na jego stołek.Dzień po jego odejściu już na jego miejscu cwój samochód parkował pan Ł.Dobro klubu to ostatnia rzecz jaką obecny zarząd ma na uwadze. Nie podejrzewasz chyba,że Furtok chciał się na GKSie wzBogacić bo na zachodzie zarobił tyle,że wybudował w Tychach braciom dwa domy a córce otwarł solarium i wyobraz sobie zostało mu na chleb.Gdzie były te wasze Worachy? Czemu nie pomogli Jankowi w 4 lidze? Podobno Worach to supermanager a kontakty ma nawet w niebie.Pamiętaj,że Furtok nie był w zarządzie sam a ta reszta młodzieniaszków go blokowała. Pamiętaj,że jakby nie Furtok i jego kontakty z Uszokiem to miasto nie spłaciłoby długów które ciągły się od Dziurowicza i już od dwóch sezonów jezdziłbyś do Czeladzi na koszykówkę kobiet.Życzę ci anonimku odrbinę zdrowego rozsądku i do zobaczenia na Lidze Mistrzów z obecnym zarządem.
GieKSiarz75, orientujesz się ile kasy w 2009 roku dał UM na GieKSę?
Dał 2 mln na spłatę długów.Wiem,że to mało bo np.Wrocław dał na Śląsk 3 razy tyle ale to kropla w morzu potrzeb.Miasto się nie wysila ale to nie znaczy,że zarząd ma siedzieć i tylko myśleć. Czas ruszyć d...!!! I jeszcze jedno.Żeby nie Furtok tej kasy by nie było.
dzisiejszy artykuł o turnieju
http://Katowice.naszemiasto.pl/artykul/285339,ekipa-GieKSy-wystapila-w-h...
i kilka słów o spotkaniu:
link
!! GieKSa !!
czytaliscie moze dzisiejszy artykul o GieKSie na stronie GW? Jak nie macie ochoty popsuć sobie wieczoru to nie polecam...chociaż z drugiej strony powinniśmy być przyzwyczajeni. Worach WON!!! Pozdro cała GieKSa!
Pozdro z Nederlandow...Niestety to wszystko prawda co pisze ta gazeta i niestety to nie koniec ...Szkoda ze wiele osob dalej robi TYLKO dobra mine do zlej gry i nic wiecej,,Pozdro GieKSiarz75,Kosecki82,Lysy(dzx za sobotnio-niedzielne manewry), Maki,Witkool,Piotr63,GreGi, Harry90,Roman,Wojtas,BGCGKS,Zawsze Wierny & more..Trojkolorowa Emigracja
o to link do wypowiedzi
Marek Worach: Jestem gotów do dymisji
link
a wiec pa,,.
Pozdro GieKSiarz75,Kosecki82,Lysy, Maki,Witkool,GreGi,Harry90, Wojtas,BGCGKS,mixer1964pl
Prezes GKS-u odpowiada na zarzuty "Gazety
link
Pozdrawiam GieKSiarz75,Mixer,Wojtas,Psycholog1964,Con64, GreGi,Piotr ,Kosecki
No proszę, a to podobno my byliśmy Ci be, którzy czepiali się wspaniałego zarządu. Trzy dni nie było mnie w kraju, a tutaj prasa przynosi takie ciekawe artukuły i wywiady. Jakkolwiek z ostrożnością podchodzę do "rewelacji" GW to z wieloma faktami nie ma co polemizować, a wręcz można je rozwinąć. Koledzy "wtajemniczeni" jak teraz oceniać wywody i fakty przedstawiane na zamkniętym spotkaniu z kibicami? moze dlatego było zamknięte by nikt nie mógł ich zewyfikować?? Pozdrawiam GieKSiarzy, tych w kraju i na tych na emigracji!
Pozdro z Nederlandow..DziEs i co teraz mi odpiszesz?To nie tak ze sie czepiam ,ale jesli prezes powiedzial to wszystko o czym my pisalismy od dawna,a Ty przekonywales mnie i innych "opozycjonistow" zarzadu ze wszystko jest pieknie,zarzad pracuja spolecznie!... to czekam na Twoj komentarz z niecierpliwoscia...Ale jakos mnie to nie cieszy ze mielismy racje...jest mi wstyd ze taki klub jak nasza GieKSa nie moze znalesc sponsora i ulozyc dobrych stosunkow ze wszystkimi,a zarzad poprzez "swoich" anonimow obraza sie na forumowiczow,prase,itp...GieKSa Laczy, nie Dzieli Pozdro od Trojkolorowej Emigracji
No to teraz działajcie - Prezes wysłuchał waszych modłów i jest gotów do dymisji - kto chętny ??
A tak poza tym - każdy widzi to co chce ...
Ja tam niczego nowego się z ostatnich wypocin GW nie dowiedziałem ... na razie jesteśmy w grze, zobaczymy co będzie po 3 marca ...
CON64 - tak prasa kłamie i tak jak ktoś wyliczył tu ze jest
tu nas 10ciu co widzimy tylko wady i sie czepiamy
Pozdrawiam GieKSiarz75,Mixer,Wojtas,Psycholog1964,Con64, GreGi, ,Kosecki
Trojkolorowa Emigracja
A tak poza tym - każdy widzi to co chce ...
Ja tam niczego nowego się z ostatnich wypocin GW nie dowiedziałem ... na razie jesteśmy w grze, zobaczymy co będzie po 3 marca ...
tak tylko bedziemy czekać ile czasu już ten zarząd stracił ,tylko poczekajmy ,mam plan B,
DziES - jesteś zwolennikiem tego zarządu, dobrze, to Twoje prawo i ja to szanuję. Ale nie stawiaj kwestii, kto obejmie zarząd po nich? Byli chętni! ja również byłem gotów wspomóc ... pozdrawiam WSZYSTKICH Giksiarzych
Powiedział facet co wiedział.Najlepiej teraz wziąć d...ę w troki i fru.Nie tędy droga.Każdy prezesik w tym kraju jak coś spier...li to potem tylko się wycofa i cisza.A płać za swoje błędy i kłamstwa nieudaczniku a jak cię nie stać to do pierdla!!! Widzielibyście jak wtedy polskie spółki by prosperowały! Ja jestem prosty kibic.Przewidziałem taki obraz.Nie cieszę się z porażki Woracha bo to klęska naszego ukochanego klubu.Jedyne wyjście i to taki mój plan Z. DziEs na prezesa!!! Kto popiera? Ja pierwszy i DziEs bez jaj.DEKLARUJĘ POMOC za pensję opóznioną o 6 miesięcy i niewymierną do problemów z jakimi wspólnie się zmierzymy.
spoko ludzie każdy ma prawo do własnego zdania ale myśle że juz naprawde nie ma co oszczędzać obecnych władz-prawda, że nie wiadomo czy ktos inny zdzialalby wiecej ale kto wie? no mniej sie chyba nie da...ten czlowiek nie osiagnal w zyciu zadnych zawodowych sukcesow wiec nie rozumiem jak moze kierowac taka firma jaka jest znany klub sportowy? bez kitu ale gadalem z osoba bliską prezesa-podobno miala powstac grupa ludzi do wyszukiwania sponsorow-zglosilem sie, chcialem pomoc ale co? nic jak zwykle! a na wlasna reke bez upowaznienia klubu to se moge wiadomo...przeciez nie bede z siebie robil kretyna. Zaloze sie ze kazdy z nas by mogl pomoc ale w tym klubie nie ma dzialan, nie ma inicjatywy-kto wie-moze tak ma byc? nawet myslalem na zalozeniu nie wiem cholera jakiejs fundacji z kontem do wspierania klubu-no cokolwiek ale zarzad ma w dupie takie akcje-lepiej gadac z Juniorami niz z takimi co naprawde chca pomoc tylko ze najlepiej jakbysmy ze sponsorem im pod drzwi przyszli...ahh...szkoda mi juz nerwow bez kitu-pozdro cala GieKSa!
PS-zobaczycie-S.A bylo szansa, my kibice moglibysmy pomoc kupujac akcje a to tez widac farsa jak nic...
Jesteście żałośni ... najpierw piszecie Worach won .. a teraz jak pojawia się szansa, że odejdzie to co ?? Nie ma chętnych ??
Przeczytajcie sobie ponownie wszystkie 3 artykuły z GW, pomyślcie, prześpijcie się z tym - a jutro możecie się tu dalej wypluwać i straszyć taczkami ... a także wyganiać Zarząd ...
Ja powtarzam - mam swoje zdanie. I nie jestem zwolennikiem tego Zarządu - tylko wiem, że na razie nie ma alternatywy ...
Podsumowując ... moi drodzy koledzy po szalu - nic się jeszcze nie stało ... na razie jesteśmy w grze i czekamy na ŚK
Widzimy się na trybunach ;)
dokladnie,nie ma co juz...pewnie kazdego z nas dobija to wszystko co sie dzieje z GieKSa...ale naprawde ciezko jest sie z tym pogodzic komus kto pamieta GieKSe Ledka i ekipy...byly inne czasy-wiadomo ale zal serce sciska...
Drogi DziEs.Chętni na stanowisko prezesa spółki nie stoją na targu z pietruszką.Trzeba mieć ot choćby kapitał.Pan Worach jest biznesmenem (czytałem w prasie ale ta podobno kłamie). Jaki ma ten biznes Pan Worach? Chciałbym poznać przynajmniej branżę w jakie funkcjonuje i jak mu się w niej wiedzie.Gdzie Ty znowu przeczytałeś o jakichś taczkach? Spokojnie.Zakładaliśmy komitet "Ratujmy GieKSę"? No to Ją k...wa ratujmy a nie piszmy głupot! Zresztą nieważne.Jesteś chłop elokwentny i oczytany.Masz kapitał? Ja nie mam ale służę radą jeśli podejmiesz się misji prezesowania naszemu klubowi ja deklaruję swoją pomoc.Jeśli zostaniesz kandydatem na stanowisko Prezesa GKS-u możesz na mnie liczyć.Połączmy swoje siły i zawieśmy internetowe napinki.Znając chłopaków z Trójkolorowej Emigracji na pewno nas wesprą.
bn - jak mozna bylo kupic takie akcje ,kto by je kupił?
bn, jak by co to tez jestem chętny by pomoc
Pozdrawiam GieKSiarz75,Mixer,Wojtas,Psycholog1964,Con64, GreGi, ,Kosecki,bn,Trojkolorowa Emigracja
GieKSiarzu:
Czytając to forum widzę wielu oświeconych którzy chcieliby poprezesować ...
O taczkach tutaj było pisane /GreGi albo Piotr/ ...
O biznes M.Woracha zapytaj jego samego ...
A jak tacy chętni jesteście wszyscy do wspierania to adres Bukowa 1 - ten klub cały czas istnieje ...
NOBES .DziEs jestes blsko klubu ustal dzien i godz. sobote lub niedziele bowiecej czasu chyba nie mamy niech sie zbiora wszyscy ktorzy chca pomoc naszej GieKS-ie , tylko potrzeba pomocy a nie tylko deklarowac sie na forum zoczymy ile znajdzie sie chetnych.
Siema.Skoro prezes mowi,ze nikt nie zainwestuje w GieKSe,to co On jeszcze robi na Bukowej? Odejdz!!! Zostaw GieKSe i albo znajdzie sie ktos kto bedzie chcial pomoc,albo zaczniemy zas wszystko od samego poczatku nawet w "b" klasie.Juz bez Woracha i pustych obietnic Uszoka.
Dodaj nowy komentarz